Kidobtak egy halottnak hitt babát a zalaegerszegi kórházban

Vágólapra másolva!
Életben maradt, de agyvérzést kapott az a baba, akit félredobtak a szülészeten, mert halottnak hitték - írja a Blikk. A koraszülött babát az újság szerint egy vesetálba tették, de később magától elkezdett lélegezni. A kórház szerint az orvos megfelelően járt el, a szülők feljelentést tettek.
Vágólapra másolva!

Hallottnak hittek, ezért egy orvosi tálban félredobtak egy babát, aki azonban tíz perc múlva felsírt a műtőben - írja a Blikk. Az eset a zalaegerszegi kórházban történt, és az újság szerint a baba a 24. héten, koraszülöttként jött a világra, az orvos által nem is szülésként, hanem abortuszként vezetett műtét során. A baba túlélte, de 72 napon át lélegeztető gépre volt kapcsolva, és egy évvel ezelőtt engedték ki a kórházból.

A kórházi zárójelentés szerint a baba az ellátatlanul töltött első tíz perc miatt agyvérzést kapott. A kórház által indított belső vizsgálat szerint azonban az orvos megfelelően járt el. A család ügyvédje a Blikknek azt mondta, hogy elmulasztották az elvárható gondosságot a szülésvezetés során. "Sajnálom, hogy a kórház nem ismerte el a hibáját, így a szülők kénytelenek polgári pert indítani" - mondta Ábrahám László ügyvéd.