Székelyek kértek csoportosan magyar állampolgárságot Egerben

Vágólapra másolva!
Nyolcvankét gyergyószentmiklósi és zetelakai székely adta be egy időben honosítási kérelmét pénteken Egerben. A tervek szerint az igénylők június 4-én, a nemzeti összetartozás napján Egerben teszik le az állampolgári esküt.
Vágólapra másolva!

Egy időben adta le egyszerűsített honosítási kérelmét nyolcvankét gyergyószentmiklósi és zetelakai székely pénteken Egerben. Eger testvérvárosa mindkét településnek. Az igénylők a tervek szerint június 4-én, a nemzeti összetartozás napján Egerben teszik le az állampolgári esküt. Gyergyószentmiklós és Zetelaka polgármestere is hangsúlyozta, hogy a székelyföldi magyarság körében nagy az érdeklődés a magyar állampolgárság iránt, a csíkszeredai főkonzulátuson például két hónapot kell várni az állampolgársági igény benyújtására.

A Heves Megyei Kormányhivatal vezetőjének közlése szerint január óta mintegy harmincezer határon túli magyar kérte a honosítását. Mint mondta, a nagy érdeklődést érzékelve heteken belül a kormányablakoknál is lehetővé teszik az állampolgársági igények beadását.