Szájer József szerint öngól az elutasított melegfelvonulás

Vágólapra másolva!
Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője blogjában "öngólnak", illetve "magas labdának" nevezte, hogy a rendőrség nem engedélyezte a Parlamentig tartó melegfelvonulást. Szerinte az éppen elülő médiatörvény-vita után "gyúanyagot" szolgáltatnak a kormányt támadó sajtónak.
Vágólapra másolva!

"Bravó! Sikerült újabb öngólt lőni" - írta Szájer József a blogjában a júniusi melegfelvonulás meghosszabbított útvonalának rendőrségi elutasítása után. Szerinte a hatóság indoklása "még jobb, illetve álszentebb". A rendőrség kedden közölte, hogy a rendezvényt - a korábban félreértelmezettel ellentétben - nem betiltotta, hanem a módosított útvonal tervét nem engedélyezte. A rendőrség arra hivatkozott, hogy a Hősök terétől a Parlamenthez tartó felvonulás zavarná a közlekedést.

Szájer József szerint az európai sajtó úgy tálalta a rendőrség döntését, mintha az betiltotta volna a felvonulást. A politikus bejegyzésében azt írta, hogy "ez most pont jókor jön ahhoz, hogy még lélegzetvételnyi szüntetet se kapjunk arra, hogy csökkenjen a Magyarországgal szembeni balliberális támadás az ellenünk elfogult sajtóban. Pillanatokon belül lezárul a médiavita, kell valami új gyúanyag, és mi tálcán kínáljuk fel a folytatást!"

Az európai parlamenti képviselő nemcsak kommunikációs oldalról, hanem tartalmilag is kritizálta az alternatív útvonal elutasítását. Szerinte a rendőrség "legalább közelített volna a valósághoz", ha az elmúlt évek tapasztalatára hivatkozva azzal utasítja el a tervet, hogy ilyen hosszú útvonalon nem tudja garantálni a rendezvény biztonságát.

"A gyülekezési jog feltételeit - mint minden alapjog gyakorlását - az államnak garantálnia kell" - írta. Hozzátette, hogy szerinte a külföldi közvéleményben összemosódik a gyülekezési jog csorbítása és az egyneműek házasságának ügye. Szerinte az előbbit egyáltalán nem vitatja senki, a házasságról azonban komoly viták vannak, az ügyben azonban nincs európai iránymutatás, az az egyes országok saját belügye.