Kirúgtak 150 embert a Fővárosi Önkormányzattól

Tarlós István, Budapest főpolgármester, interjú, városháza, portré
Vágólapra másolva!
Február 15-ével 150 embernek mondott fel a Fővárosi Önkormányzat. Az előző városvezetés alatt még 1300 fős létszámot március végéig körülbelül 1000 főre csökkentik.
Vágólapra másolva!

Körülbelül 150 dolgozónak felmondott a Fővárosi Önkormányzat, a február 15-étől érvényes elbocsátások költségcsökkentő hatását áprilistól lehet majd érezni, a felmondási idő ugyanis két hónap - mondta az [origo]-nak Szűcs Somlyó Mária, a Városháza kommunikációs igazgatója. Szerinte Demszky Gábor főpolgármestersége alatt mesterségesen duzzasztották fel a hivatali létszámot, így Tarlós István főpolgármester körülbelül 1300 dolgozóval vette át az önkormányzat vezetését.

Ez a szám nagyon magas Szűcs Somlyó szerint, aki azt mondta, az új hivatali struktúrához kellett igazítani a létszámot. Tarlósék ugyanis bizottságokat, ügyosztályokat szüntettek meg vagy vontak össze, az átszervezést a közgyűlés is megszavazta - mondta. Az elbocsátásokról elsőként az Index számolt be csütörtökön.

Március végéig még várhatók további elbocsátások, a hivatal dolgozóinak száma körülbelül 1000-re csökken eddig az időpontig. A kommunikációs igazgató szerint többen nyugdíjba mennek, másokról pedig kiderült, hogy már évek óta nyugdíjasok. Szűcs Somlyó azt kérdésünkre nem részletezte, hogy mely ügyosztályokat érinti a leginkább az elbocsátás, csak annyit mondott, az az átszervezésekhez igazodik.

Tarlós István már tavaly októberben bejelentette, hogy hamarosan elbocsátások lesznek a Városházán. Úgy fogalmazott, hogy a jelenlegi létszám "megérvelhetetlen", a dolgozóknak ezért fel kell készülniük a létszámcsökkentésre.