Több százezer forintra büntettek egy rendőröket sértegető férfit

Vágólapra másolva!
Becsületsértés miatt 250 ezer forintos büntetést kell fizetnie annak a férfinak, aki felesége megbírságolása miatt elektronikus levélben sértegette a rendőröket.
Vágólapra másolva!

Egy kisebb közlekedési szabálysértés miatt 3000 forint helyszíni bírságot szabott ki tavaly februárban egy autósra egy hajdúhadházi rendőr. A nő a helyszínen elismerte a szabálysértést, és átvette a postai befizetéshez szükséges szelvényt.

A nő férjét azonban nagyon felháborította az eset, és még aznap délután a kapitányság e-mail címére az intézkedő rendőr becsületét sértő és egyéb trágár kifejezéseket tartalmazó levelet küldött - közölte Vezendi Jánosné, a hajdú-bihari rendőrség szóvivője.

A szóvivő szerint az e-mail nemcsak az intézkedő rendőr becsületét sértette, hanem általánosságban az egész rendőrség működésével összefüggésben tartalmazott becsületsértő kijelentéseket. Ezért a hajdúhadházi rendőrkapitányság vezetője büntetőfeljelentést tett a férfi ellen. A férjet becsületsértés vétsége miatt a bíróság 250 000 forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős.