Az ügyész szerint nem az otthon szülésről szól a Geréb-per

Vágólapra másolva!
Az ügyész perbeszédével folytatódott Geréb Ágnes és négy társának pere a Fővárosi Bíróságon. A szülész-nőgyógyászt gondatlanságból elkövetett emberöléssel és gondatlan veszélyeztetéssel vádolják.
Vágólapra másolva!

Az ügyésznő háromórásra tervezett perbeszédével megkezdődött Geréb Ágnes újabb tárgyalása a Fővárosi Bíróságon kedden. Az ügyésznő vádbeszéde elején hangsúlyozta, hogy a pernek nem tárgya a tervezett otthon szülés, a bíróság által eldöntendő kérdés az, hogy a vádlottak elkövettek-e foglalkozási szabályszegéseket.

A szülész-nőgyógyászt és négy társát gondatlanságból elkövetett emberöléssel és gondatlan veszélyeztetéssel vádolják. Geréb Ágnest október elején helyezték előzetes letartóztatásba, mivel az általa vezetett Születésházban, szülés közben majdnem meghalt egy csecsemő.

Geréb Ágnest decemberben kiengedték az előzetesből, és házi őrizetbe helyezték. A Pesti Központi Kerületi Bíróság január 21-én döntött arról, hogy két hónappal meghosszabbítja Geréb házi őrizetét, mert a bíróság szerint fennáll a bűnismétlés veszélye, azaz újra szüléseket vezetne le. A legutóbbi, január 18-ai tárgyaláson elhangzott az orvos szakértői vélemény, amely megállapította, hogy Geréb Ágnes beszámítható.

A Geréb Ágnesről szóló korábbi cikkeinket itt olvashatja.