A barátnője miatt jelentett be bombariadót egy férfi Székesfehérváron

Vágólapra másolva!
Bombariadót jelentett be szombaton este egy székesfehérvári cégnél egy ott dolgozó férfi. Az elkövető a rendőrségnek később bevallotta, hogy a barátnőjével akart lenni, ezért telefonált.
Vágólapra másolva!

Kedden gyorsított eljárás keretében egy év fogházbüntetésre ítélt a bíróság egy 24 éves sárkeresztúri férfit, aki szombaton hamis bombariadót jelentett be egy székesfehérvári cégnél - közölte kedden honlapján a rendőrség. Az ítélet nem jogerős. Az ügyész és a védő is enyhítésért fellebbezett, a 24 éves férfi a másodfokú eljárásig szabadlábon védekezhet.

Az elkövetőt mobiltelefonja IMEI száma alapján már szombaton este elfogta a rendőrség. Miután a tűzszerészek átvizsgálták a cég telephelyét a bomba után kutatva, a fiatalember megkezdte volna esti műszakját, ekkor találták meg nála a bombariadó bejelentésére használt telefonkészüléket. A telefonszolgáltatótól lekért cellainformációkból kiderült az is, hogy a férfi a cég parkolójából telefonált.

A férfi először tagadta, hogy köze lenne a bombariadóhoz, de később bevallotta, hogy csak azért telefonált, hogy legyen egy szabad hétvégéje, amit a barátnőjével tölthet, amire munkája miatt az elmúlt 14 hónapban nem volt példa.