Váltás várható tíz állami kórház élén

Vágólapra másolva!
Főigazgatókat, helyetteseket, igazgatókat, gazdasági vezetőket keresnek tíz állami egészségügyi intézet élére, a pályázatokat a nemzeti erőforrás miniszter írta ki.
Vágólapra másolva!

Tíz állami kórház élére keresnek igazgatót, miután a szaktárca pályázatokat írt ki a pozíciókra. Az Egészségügyi Közlöny legfrissebb számában megjelent hirdetés szerint a pályázatokat a következő 30 napban lehet leadni személyesen a Nemzeti Erőforrás Minisztériumban; az elbírálási határidő 60 nap, az állásokat pedig az elbírálást követően azonnal be lehet tölteni.

Főigazgatót keresnek az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet, az Országos Sportegészségügyi Intézet, az Országos Vérellátó Szolgálat, az Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézet, az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet, az Állami Szívkórház Balatonfüred, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet, az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet, a Mátrai Gyógyintézet és a Soproni Rehabilitációs Gyógyintézet élére is.

Meghirdették a gazdasági igazgatói posztot az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetnél, az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézetnél, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetnél, az Egészségügyi Minőségfejlesztési és Kórháztechnikai Intézetnél, az Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézetnél, az Állami Szívkórház Balatonfürednél és a Parádfürdői Állami Kórháznál.

A kórházak ügye a fővárosban is kényes ügy. A Fővárosi Közgyűlés január 31-én döntött volna az eladósodott kórházak átalakításáról, de a téma végül lekerült a napirendről. Másnap azonban Szentes Tamás főpolgármester-helyettes folytatott tárgyalásokat a kórházigazgatókkal, de ezt a főpolgármester leállíttatta. Tarlós István akkor kijelentette, hogy egyetlen fővárosi kórház igazgatóját sem rúgják ki.

A kórházigazgatók kirúgásával kapcsolatos ügyről itt olvashat bővebben.