Vágólapra másolva!
A Központi Nyomozó Főügyészség a napokban javasolta Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes előzetes letartóztatásának meghosszabbítását - írja a Magyar Nemzet. Hagyó Miklós előzetes letartóztatása február 17-én jár le, ezért kérte az ügyészség a hosszabbítást.
Vágólapra másolva!

Hagyó Miklós előzetes letartóztatásának meghosszabbítására tett javaslatot a Központi Nyomozó Főügyészség a napokban - tájékoztatta a Magyar Nemzetet Fazekas Géza szóvivő. A napilap szombati arról ír, hogy a BKV-ügyben bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezelés, vesztegetés és más bűncselekményekkel gyanúsított volt MSZP-s főpolgármester-helyettes előzetes letartóztatása február 17-én jár le. A nyomozást januárban májusig hosszabbította meg a Legfőbb Ügyészség. Az előzetes letartóztatás meghosszabbítását az ügyészség azért kérte, mert fennáll a szökés és elrejtőzés, valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye.

Hagyót tavaly május 26-án helyezték előzetes letartóztatásba, miután a választásokat követően megszűnt a mentelmi joga. Május 14-én gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették. A gyanú szerint Hagyó közvetlenül vagy közvetítőkön keresztül utasításokat adott a BKV egyes vezetőinek arra, hogy a közlekedési cég számára szükségtelen szerződéseket kössenek. Augusztus végén zsarolással is meggyanúsították: a hatóságok szerint 2008-ban főpolgármester-helyettesként arra utasította Balogh Zsoltot, a BKV akkori megbízott vezérigazgatóját, hogy adjon át neki évente 15 millió forintot.

A BKV-s ügyekben tavaly kezdett nyomozni a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). A botrány akkor pattant ki, amikor a Magyar Nemzet megírta, hogy Sz-né Sz. Eleonóra humánpolitikai igazgatónak 2008 márciusában mintegy százmillió forint végkielégítést fizettek ki, ezután pedig havi 1,2 milliós fizetéssel tovább foglalkoztatták.

A BKV-ügyről szóló cikkeinket itt olvashatja.