Repedések miatt lezárták az M6-os autópálya alagútjait

Vágólapra másolva!
Repedéseket találtak pénteken az M6-os autópálya egyik alagútján, ezért az autópályán lévő alagutakat lezárták. Az autópályát üzemeltető cég szerint a lezárás miatti forgalomkorlátozás pár órán belül megszűnhet.
Vágólapra másolva!

Lezárták pénteken az M6/M60-as autópálya alagútláncát, miután az autópályát üzemeltető cég felszíni repedéseket észlelt a C jelű alagút bevezető északi szakaszán. A Mecsek Autópálya Koncessziós Zrt. péntek délelőtt közölte az MTI-vel, hogy a repedéseket csütörtökön a kora esti órákban észlelték, az alagút falán meglazult részeket eltávolítják.

Kapás Szabolcs, a cég kommunikációs vezetője az MTI-nek elmondta: az előzetes vizsgálatok szerint a repedések helyi jellegűek, kizárólag a Szekszárd és Pécs között található C alagút bevezető szakaszát érintik. A szakértői vizsgálatok lezárását követően a kivitelezők a következő napokban elvégzik a garanciális javítást. A forgalomkorlátozás néhány órán belül megszűnhet - tette hozzá.

Tavaly március 31-én adták át az M6/M60-as autópálya Szekszárd-Bóly-Pécs szakaszát, amellyel gyorsforgalmi összeköttetés létesült Budapest és a baranyai megyeszékhely között. Az autópályaszakasz 81 kilométer hosszú, 266 milliárd forintba került. A pályán 87 híd és négy alagút is épült. Az M6-os autópálya építését több baleset és kivitelezési hibák kísérték.