Nyolc embert gyanúsítanak orgazdasággal a MÁV Informatika Zrt-nél

Vágólapra másolva!
Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, valamint orgazdaság miatt már nyolc személy ellen folyik eljárás a MÁV Informatika Zrt-nél indított nyomozásban. A rendőrség fiktív üzleti utazásokat is vizsgál az ügyben.
Vágólapra másolva!

Újabb három embert hallgattak ki a nyomozók a héten a MÁV Informatika Zrt. ellen zajló eljárás során - közölte a BRFK a honlapján. Az újabb három személyt is orgazdasággal gyanúsítják. A BRFK gazdaságvédelmi nyomozói több szerződés valóságtartalmát szükségességét is vizsgálják, melyeket a korábbi vezetés több tíz millió forint értékben kötött. A rendőrség ezzel párhuzamosan vizsgálja azt is, hogy a gyanúsítottak egy köre több alkalommal fiktív üzleti céllal, jogosulatlanul utazott Rómába és Angliába a cég költségén. A budapesti nyomozók adatgyűjtése szerint az okozott vagyoni hátrány az ügyben ez idáig több tíz millió forintra tehető.

Sz. György, a MÁV Informatika Zrt. értékesítési és üzletfejlesztési igazgatója ellen január végén indított eljárást a rendőrség, hűtlen kezelés és nagyobb értékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt. A cég vezérigazgatóját, H. Sándort tavaly áprilisban gyanúsította meg a rendőrség, mert a gyanú szerint ő és a volt vezérigazgató fiktív munkáért fizetett milliókat a munkavállalóknak.

A MÁV Informatika elleni eljárásról szóló cikkeinket itt olvashatja.