Leadja szolgálati luxusautóját Lázár János

Lázár János a Fidesz frakcióvezetője és Krakkó Ákos, a frakció sajtófőnöke megérkezik a Sándor-palotához, Audi A8, S8, kormányzati kocsi,
Vágólapra másolva!
Két héten belül megválik az önkormányzat által bérelt szolgálati luxusautójától Lázár János, Hódmezővásáhely polgármestere. A Fidesz frakcióvezetője ezt a képviselőcsoport siófoki ülését lezáró tájékoztatóján jelentette be és azzal magyarázta, hogy meg akarja őrizni választói bizalmát. A politikus egy havi 600 ezer forintért bérelt S8-as Audival járt eddig. Azt még nem tudja, hogy mivel fog közlekedni ezután.
Vágólapra másolva!

"Tekintettel az ügy visszhangjára és az autóhasználatommal kapcsolatos ellenérzésekre, két héten belül leadom a polgármesteri hivatal által számomra bérelt szolgálati autót és a jövőben semmilyen gépjárművet nem kívánok igénybe venni az önkormányzat költségére" - jelentette be a Fidesz háromnapos siófoki frakcióülésének lezárásaként tartott tájékoztatója végén Lázár János frakcióvezető. A hódmezővásárhelyi polgármester állítása szerint több választójával beszélt a kérdésről, és részben az ő véleményük hatására, bizalmuk megőrzése érdekében döntött úgy, hogy lemond a jármű használatáról. "Akár hibának is nevezhetném a gépjármű használatával kapcsolatos korábbi lépésemet" - mondta.

A politikusról néhány hete a Blikk hozta nyílvánosságra, hogy egy 15 millió forint körüli értékű S8-as Audit használ szolgálati autóként. A német gyártó csúcsmodelljét havi 600 ezer forintért bérelte eddig Lázárnak a költségek felét-felét állva a hódmezővásárhelyi önkormányzat és a Fidesz frakció.


A frakcióvezető a hét elején személyes biztonságával indokolta, hogy ilyen autót választott magának. "Én egy hónapban hétezer kilométert is megteszek autóval" - mondta Lázár keddi sajtótájékoztatóján, és hozzátette, hogy a munkája miatt napi rendszerességgel kell Budapest és Hódmezővásárhely között ingáznia. Lázár közölte, hogy neki a kocsi márkája és típusa "irreleváns", de ahhoz ragaszkodik, hogy olyan autót biztosítsanak számára, amely képes "üzembiztonságosan" megtenni a két város közötti utat. "Tekintettel arra, hogy két kisgyerekem van, azért ne várják el, hogy ezt a 400 kilométert, meglehetősen rövid idő alatt olyan járművel tegyem meg, amely percenként lerobbanhat" - tette hozzá. (Az [origo] közben annak is utánanézett, hogy a polgármester több márka választékában is találhatott volna olcsóbbat a fenti feltételekkel.)

Lázár János azt egyelőre nem mondta, hogy mivel fog járni a jövőben. "Bérlek vagy veszek majd valamilyen autót, hogy milyet, még nem döntöttem el" - tette hozzá.