Szonda Ipsos: A választások óta nem volt ilyen gyenge a Fidesz támogatottsága

Vágólapra másolva!
Három százalékpontnyit csökkent a Fidesz támogatottsága a Szonda Ipsos felmérése szerint. A kormánypárt az összes választókorú körében 31 százalékon áll, ami a választások óta mért leggyengébb eredmény.
Vágólapra másolva!

A Szonda Ipsos február eleji közvélemény-kutatása szerint a Fidesz támogatottsága három százalékpontnyit csökkent, az összes választókorú körében 31 százalékon áll a kormánypárt, ami a választások óta a leggyengébb eredmény - írja a pénteki Népszabadság. Az MSZP támogatottsága viszonylag stabil, ezúttal a népesség 12 százaléka áll mögötte. A Fidesz támogatói köre 2,5 milliós, a szocialistáké egymilliós.

Az őszi hónapokban lévő mélypontról elmozdult a Jobbik és az LMP. A Jobbik a választópolgárok 7, az ökopárt 4 százalékát vonzza (csaknem hatszázezer, illetve bő háromszázezer embert). Az utóbbi hónapok adatai alapján kijelenthető, hogy a biztos pártválasztók körében a Jobbik egyértelműen tíz százalék fölötti (most 12 százalékos) párt, az LMP pedig fölötte van a bejutási küszöbnek (hat százalék).

A kutatás szerint a közhangulat enyhe romlása érzékelhető, havi 2-3 százalékponttal emelkedett azok aránya, akik szerint rossz irányba mennek a dolgok (jelenleg 61 százalék osztja ezt a nézetet), és csökken azoké, akik pozitív fejleményekről számolnak be (most 30 százalék van ezen a véleményen) - olvasható a Népszabadságban.