Betiltaná a traffipaxjelzőket az LMP

Vágólapra másolva!
A traffipaxot jelző vagy zavaró készülékek tilalmával egészítené ki a közúti közlekedésről szóló törvényt a Lehet Más a Politika négy parlamenti képviselője.
Vágólapra másolva!

Az LMP azt javasolja, hogy tiltsák meg a sebességmérő készüléket jelző vagy zavaró eszközök birtoklását. Ezért a párt négy parlamenti képviselője, Scheiring Gábor, Szabó Tímea, Jávor Benedek és Kukorelly Endre törvénymódosításí javaslatot nyújtott be a parlamentnek.

Az LMP szerint tarthatatlan, hogy jelenleg legálisan autókra szerelhető eszközökkel megkerülhetőek a sebességkorlátozásokra vonatkozó szabályok. Ez a gyakorlat életveszélyes, és minden közlekedő biztonságát fenyegeti. Különösen aggályos, amikor a lézerdetektorok, lézerblokkolók használatával vezető politikusok - például Lázár János fideszes frakcióvezető - bújnak ki a törvényi felelősség, illetve a felelősségre vonás alól -fogalmazott közleményében az LMP.

A közúti közlekedésről szóló 1988-ban hozott törvényt egészítenék ki ezzel a passzussal. A törvénymódosítási javaslat szövegét itt olvashatja el.