Több százezret kérnek csatornamunkásnak álcázott csalók

Vágólapra másolva!
A Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) szerint 200-300 ezer forintot is elkérnek azok a csalók, akik kisebb tisztítási munkákkal próbálják átverni a budapesti lakókat. A csatornázási művek arra kéri a lakosságot, hogy jelentsék fel a csalókat.
Vágólapra másolva!

"Csatornamunkásnak adják ki magukat és készpénzt kérnek azok a csalók, akik a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.-re hivatkozva csengetnek be. Kisebb tisztítási munkákat végeznek cégek és lakóépületek belső csatornahálózatában. Az FCSM kéri, hogy a károsultak tegyenek feljelentést a rendőrségen" - írta a Fővárosi Csatornázási Művek közleményében.

A közmű szerint a csalók a társaság alvállalkozóinak adják ki magukat 2-3 fős csoportokban, és 200-300 ezer forintot is elkérnek egy-egy kisebb tisztításnak nevezett tevékenységért. A csatornázási művek azonban hangsúlyozta, hogy a közterületeken zajló tisztításért senkinek nem kell külön fizetnie, mivel azok a munkák benne vannak a csatornadíjban.

Az ingatlanon belüli tisztításokat a társaság nem végez és nem is bíz meg alvállalkozókat - közölte az FCSM. Ezért a társaság arra kérte a lakosságot, hogy azonnal jelentse fel a rendőrségen vagy az FCSM központi ügyeletén a 80/455-000 számon, ha valaki a cég nevében akarna pénzt kérni.