Népszabadság: Megint lemaradt a nyugdíjcsomag az AB napirendjéről

Vágólapra másolva!
A február közepi ülésén sem veszi napirendre a nyugdíjcsomagot az Alkotmánybíróság - írja a csütörtöki Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Nem szerepel a nyugdíjcsomag az Alkotmánybíróság szerdán közzétett, jövő hét eleji (február 14-15-ei) teljes ülésének napirendjén, és ugyanez mondható el a médiatörvény vizsgálatával kapcsolatban is - írja a Népszabadság. Így legkorábban március végén születhet nyugdíjügyben döntés.

Az Alkotmánybíróság jövő heti ülésének napirendjén egyebek közt a társasházakról, a pénzügyi közvetítőrendszer stabilitásának megerősítéséről és a polgári perrendtartásról szóló törvényekhez benyújtott indítványok alapján készült határozat- és végzéstervezeteket tárgyalja meg a testület.

"Nem érdemes abban bízni, hogy az Alkotmánybíróság (Ab) megváltoztatja az új rendszert, ezt nemcsak az alkotmányjoghoz konyító, hanem az új alkotmány megalkotásában részt vevő emberként is mondom" - mondta az új nyugdíjrendszerről február eleji sajtótájékoztatóján Orbán Viktor kormányfő. Orbán azt követően beszélt erről, hogy lezárult a határidő, amíg a magánpénztári tagok eldönthették, hogy az állami vagy a magánnyugellátást választják.