A Himnusz éneklésével kezdené az üléseket egy fideszes képviselő

Vágólapra másolva!
Egy fideszes képviselő azt javasolja, hogy a Himnusz éneklésével kezdődjenek az Országgyűlés ülései. Kovács Péter szerint a közös éneklés erőt ad az aznapi munkához és kifejezi a képviselők alázatát a munka és az általuk képviselt emberek iránt.
Vágólapra másolva!

Kovács Péter fideszes képviselő önálló képviselői indítványt nyújtott be a parlamentnek, hogy a Himnusz éneklésével kezdődjenek az Országgyűlés ülései.

Az indoklás szerint nemzeti imádságunk közös éneklése kifejezi, hogy nem felejtjük el: Magyarországot, szeretett hazánkat, a magyar választókat képviseljük, párthovatartozástól függetlenül. Továbbá erőt ad az aznapi munkához és kifejezi alázatunkat a munka és az általunk képviselt embertársaink iránt. Segít felszámolni az ország és az Országgyűlés sajnálatos megosztottságát, hisz a minden magyar ember számára szent, közös dolgaink egyike a Himnuszunk - fogalmaz a képviselő a javaslat indoklásában.

Kovács Péter kitér arra is, hogy a Himnusz közös éneklésének "összetartó élményét" Budapest XVI. kerületének önkormányzati képviselői 2006 októbere óta megélhetik. Kovács Péter ugyanis az országgyűlési képviselőség mellett, a XVI. kerület polgármestere is.

A házszabályhoz benyújtott módosító indítványt itt olvashatja el.