Életfogytiglant kapott egy biztosítási pénzért ölni akaró férfi

Vágólapra másolva!
Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Kalocsai Bíróság egy férfit, aki nagy összegű életbiztosítást köttetett két emberrel, majd megpróbálta megölni őket a pénzért. Az ítélet nem jogerős.
Vágólapra másolva!

Előre kitervelten, nyereségvágyból, emberölés és csalás kísérletében, valamint rongálásban és okirat-hamisításban, illetve kegyeletsértésben mondta ki a bíróság bűnösnek azt a férfit, aki nagy összegű életbiztosítást köttetett két emberrel, majd megpróbálta megölni őket a pénzért.

Az ítélet indoklása szerint a vádlott nehéz anyagi helyzetben lévő ismerőseit vette rá életbiztosítási szerződés aláírására, azt ígérve, hogy így könnyebben jutnak majd hitelhez. A férfi olyan kedvezményezetteket keresett, akiktől a pénzt a biztosított halála után meg tudta volna szerezni.
2006-ban az egyik áldozata italába amobarbitált kevert, ezt altatóként és epilepszia elleni szerként is használják. A 21 éves nőt kórházba vitték, ahol a gyors orvosi segítség megmentette az életét, de az egészsége maradandóan károsodott. A vádlott ezután hamis papírokkal azt a látszatot igyekezett kelteni a biztosítónál, hogy a nő meghalt, és a kedvezményezett nevében, de annak tudta nélkül megpróbálta a biztosítási pénzt felvenni, de a biztosító gyanút fogott.

A másik esetben is hasonlóan járt el, de ott áldozata meg is halt, a szakvélemény szerint azért, mert saját felelősségére elhagyta a kórházat. Amikor a vádlott megtudta, hogy a második áldozat szülei lányuk exhumálását tervezik, akkor szintén hamis papírokkal ő maga hantoltatta ki a holttestet, hogy máshová vigye, de ez feltűnt több helyi lakosnak, akik értesítették a rendőrséget.

A Kalocsai Városi Bíróság elsőfokú ítélete szerint a férfi leghamarabb harminc év után helyezhető feltételesen szabadlábra. Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett. A vádlottat korábban már csalásért kétszer is elítélték.