Öngyilkos lett a Zala megyei Kustánszeg polgármestere

Vágólapra másolva!
Öngyilkos lett Németh Edit, a Zala megyei Kustánszeg polgármestere. A Zalai Hírlap szerint a politikus személyes okok miatt vetett véget életének.
Vágólapra másolva!

Szombaton találtak rá édesanyja házában Kustánszeg polgármesterének holttestére - írja a keddi Zalai Hírlap. A rendőrségi vizsgálat szerint idegenkezűség gyanúja nem merült fel, Németh Edit öngyilkos lett. A lap azt írja, a politikus személyes okok miatt vetett véget életének.

Németh Edit korábban két cikluson keresztül, 1998-tól 2006-ig látta el a polgármesteri tisztséget az 530 lakosú településen. Négy év elteltével - független jelöltként - ismét elindult a választáson; 2010 októberében a szavazatok több mint 42 százalékával választották polgármesterré.

A törvény szerint időközi választást kell rendezni a faluban. Ennek időpontját 30 napon belül az illetékes választási bizottság tűzi ki. Az időközi választást a mandátum megüresedésétől számított négy hónapon belülre, a képviselő-testület feloszlatása vagy feloszlása esetén három hónapon belülre kell kitűzni.