Meghalt egy beteg Zalaegerszegen, a szervezetében kimutatták a H1N1-vírust

Vágólapra másolva!
Életét vesztette egy beteg a napokban a zalaegerszegi kórházban. Az áldozat szervezetében kimutatták a H1N1-vírust. Magyarországon eddig kilencen haltak meg az influenzával összefüggő megbetegedés miatt.
Vágólapra másolva!

Kimutatták a szervezetében a H1N1-vírust egy betegnek, aki a napokban halt meg a Zala Megyei Kórházban - közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve kedden. A kórház főigazgatója elmondta, hogy a 44 éves férfi még múlt szerdán hunyt el. Tájékoztatása szerint a beteg szinte azonnal meghalt, miután beszállították a kórházba, egyelőre nem tudják, hogy kapott-e influenza elleni védőoltást.

Zala megyében influenza, illetve influenzaszerű megbetegedés miatt hárman vannak kórházban. Ketten intenzív ellátásra szorulnak, egy beteget pedig géppel lélegeztetnek. Százezer lakos közül átlagosan 463-an betegedtek meg Zalában. A zalaegerszegi és a nagykanizsai kistérségben több mint 80 százalékkal nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma.

A betegek fele 14 év alatti, 38 százaléka 15-34 év közötti fiatal felnőtt, 12,5 százaléka pedig 35 és 59 év közötti. A 60 éven felüliek aránya 3 százalék alatt van.

Az Országos Epidemiológiai Központ múlt heti tájékoztatása szerint január végéig kilencen haltak meg influenzával összefüggő megbetegedés miatt Magyarországon. A halálesetek száma múlt pénteken eggyel nőt. A szombathelyi Markusovszky Kórházban életét vesztette egy 74 éves nő.