Tervezet készül a médiatörvény esetleges módosítására

Vágólapra másolva!
Brüsszelben arról állapodtak meg az Európai Bizottságot és a magyar kormányt képviselő szakértők, hogy tervezetet készítenek a médiatörvény esetleges módosítási lehetőségeiről.
Vágólapra másolva!

A magyar hatóságok még a héten készítenek egy tervezetet a médiatörvény esetleges módosítási lehetőségeiről, és ezt eljuttatják Brüsszelbe - erről állapodtak meg a kormányt képviselő szakértők és az Európai Bizottság szakértői.

Az uniós testület tanulmányozni fogja a tervezetet, és ha kell, további egyeztetéseket fog kérni - közölte Neelie Kroes alelnök szóvivője, Jonathan Todd. A tervezet elsősorban azokra az elemekre összpontosít majd, amelyekről a hétfői tárgyaláson szó volt a felek között.

A holland alelnök korábbi levelében három dolog miatt aggódott: a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményének kiterjesztése minden audiovizuális médiaszolgáltatóra, a más tagállamokban alapított médiaszolgáltatókra vonatkozó szabályozás, valamint a médiaregisztrációs szabályok kiterjesztése minden médiára. A hétfői tárgyaláson ezeket vitatták meg.