Rablás és önbíráskodás miatt emeltek vádat Tasnádi ellen

Vágólapra másolva!
Vádat emelt az ügyészség Tasnádi Péter és üzlettársa, Sz. Tibor ellen, azzal vádolják őket, hogy tavaly áprilistól szeptemberig több embert megzsaroltak és megfenyegettek. Tasnádi Péter jelenleg előzetes letartóztatásban van.
Vágólapra másolva!

Jelentős értékre elkövetett rablás és önbíráskodás miatt vádat emelt az ügyészség Tasnádi Péter és társa ellen. A vádirat szerint "T. Péter vádlott" 2010 májusában tízmillió forintot adott át "T. Gábor sértettnek, aki vállalta, hogy a pénzből aranyat vásárol, majd azt haszonnal értékesíti, amellyel napi, kétnapi rendszerességgel elszámol" a vádlottnak - írta a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.

A nyomozás során kiderült, hogy Tasnádi Péter üzleti partnerének pénzt adott, hogy abból vállalkozását finanszírozza. Később üzlettársa azonban a pénzzel csak részben tudott elszámolni, hiánytalanul nem tudott mindent visszafizetni.

Az adós a késedelmet azzal magyarázta, hogy neki is tartoznak. A gyanú szerint Tasnádi Péter ezután megfenyegette adósát, akitől ekkor már a valós tartozásnál lényegesen magasabb összeget követelt, egy esetben pedig erőszakkal szerzett vissza némi készpénzt.

Tasnádi Pétert tavaly októberben vették őrizetbe a rendőrök egy XX. kerületi étteremben. Tasnádi jelenleg előzetes letartóztatásban van, ami legfeljebb február 13-áig tarthat.

A Tasnádi Péterről szóló összes cikkünket itt olvashatja.