Egymilliárdért vásárol felszerelést a Belügyminisztérium a Blikk szerint

Vágólapra másolva!
Egy, a Blikk birtokába került dokumentum szerint több mint egymilliárd forintért vásárol különböző felszereléseket a Belügyminisztérium (BM) az EU-elnökséghez kapcsolódóan. A lap szerint Pintér Sándor kérésére nem írtak ki közbeszerzési pályázatot a felszerelésekre.
Vágólapra másolva!

Közbeszerzési eljárás nélkül vásárol drága rendőri felszerelést a Belügyminisztérium - írja a Blikk. A lap birtokába került dokumentum szerint a belügyminiszter "nemzetbiztonsági okokból" kért január 10-én mentességet a közbeszerzés alól az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságától, és egy héttel később, január 17-én meg is kapta az engedélyt a testület rendkívüli ülésén. A dokumentum szerint összesen öt, április és június között Budapesten rendezendő konferenciával indokolja a BM a hihetetlen kiadásokat.

Az EU-elnökséggel összefüggésben megvásárolt felszerelések között van a darabonként 720 ezer forintba kerülő, összesen száz motorosruha. A tervek között szerepel 60 rendőrségi motor megvásárlása is, darabonként 6 millió forintért, ezekre így összesen 360 millió forintot költenének. 12 mikrobuszért összesen 173 millió forintot fizetnének pályáztatás nélkül, az öt rendezvényen működő számítástechnikai rendszerért pedig 293 millió forint közpénzt ad a Belügyminisztérium.