Blikk: Lopás miatt indul eljárás Bakács Tibor Settenkedő ellen

Vágólapra másolva!
Lopáson kapták Bakács Tibor Settenkedőt. Az újságíró a budakeszi Tescóból egy kétezer forintos szalámival bukott le - írja a Blikk. Bakács Tibor tettéért maximum 60 napos elzárásra vagy pénzbüntetésre számíthat.
Vágólapra másolva!

Bakács Tibor Settenkedő elismerte, hogy lopott egy hipermarketben. Az újságíró megerősítette a Blikk információját, és azt mondta a lapnak, hogy vállalja a felelősséget. - Éhes voltam, és nem volt pénzem kajára. Nem vagyok egy gyakorlott tolvaj, ezért amikor mentem kifelé, lebuktam, mert besípolt a rendszer. Én ugyanis már régen nem vagyok az a foglalkoztatott újságíró - mondta a lapnak a kritikus. - Az egész ügy húsz perc alatt lezajlott, a biztonságiak nagyon kedvesek voltak, bekísértek egy szobába, majd megtették a feljelentést. Én vállaltam a dolgot, hiszen valóban elkövettem - emlékezett vissza a történtekre Bakács, akit telefonon értünk el otthonában.

A rendőrség ugyan a nevet nem árulta el hivatalosan, tájékoztatásukból kiderült, valóban történt ilyen eset péntek este az áruházban, és a zéró tolerancia elvét követve eljárás is indult az újságíró-kritikus ellen. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt mondta, hogy egy szupermarket biztonsági szolgálata tett feljelentés a Budaörsi Rendőrkapitányságon. A feljelentést szabálysértési értékre - amely 20 ezer forint alatt van - elkövetett lopás miatt. Bakács Tibor tettéért maximum 60 napos elzárásra vagy pénzbüntetésre számíthat.