Mentőt akart lopni egy férfi Budapesten

Vágólapra másolva!
Egy V. kerületi mentőállomásról akart ellopni egy mentőautót egy férfi vasárnap hajnalban. A gyanúsítottat a biztonsági őrnek sikerült elfognia. A 36 éves férfi a kihallgatása során azt mondta, hogy nem akarta elvinni a járművet.
Vágólapra másolva!

El akartak lopni egy mentőautót Budapesten a Markó utcából vasárnap hajnalban. Egy férfi a BRFK közleménye szerint egy V. kerületi mentőállomásról próbálta meg eltulajdonítani a járművet. A biztonsági őr azonban felfigyelt a hangtalanul guruló gépkocsira. Amikor az autóhoz lépett, a a férfi önként kiszállt belőle.

Forrás: MTI/Lakatos Péter
Forrás: MTI/Lakatos Péter

Az őr végül értesítette a mentősöket, majd a rendőrség megérkezéséig együtt tartották vissza az elkövetőt. A járőrök a férfit a kerületi kapitányságra vitték. A gyanúsított szabadlábon védekezhet, jármű önkényes elvétele miatt indítottak ellene eljárást. A rendőrség vizsgálja az eset pontos körülményeit. A 36 éves férfi ügyvédje, Ruttner György közleményében tudatta, hogy a tettes a délutáni kihallgatáson tisztázta a történteket, és "nem állt szándékában a jármű elvitele". Az ügyvéd közölte azt is, ügyfele "sajnálkozását fejezi ki a történtek és a félreértés okozta kellemetlenségek miatt."