Ismét berendelték a kórházigazgatókat a városházára

Vágólapra másolva!
A jövő héten találkozik a tizenkét fővárosi kórház vezetőjével Tarlós István főpolgármester - írja a Népszabadság és a Népszava. A találkozó tényét a főpolgármesteri hivatal is megerősítette. Tarlós péntek reggel közölte, hogy a találkozón szeretné közölni az igazgatókkal: nincsenek kirúgva.
Vágólapra másolva!

Tárgyalásra hívta a fővárosi kórházvezetőket Tarlós István főpolgármester - értesült a Népszabadság és a Népszava. Az utóbbi lap információját a Főpolgármesteri Hivatal is megerősítette, de arról nem kaptak tájékoztatást, hogy miről lesz szó a tárgyaláson.

Tarlós péntek reggel a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában is megerősítette, hogy berendelta a kórházvezetőket, de szerinte csak azt akarja elmondani nekik, "hogy nincsenek kírúgva". A Népszava pénteken azt írta, hogy Tarlós "rapportra" hívja a vezetőket, de szerinte ez "marhaság".

A kórházigazgatók körül azután támadt bizonytalanság, hogy Szentes Tamás főpolgármester-helyettes kedden sorra elkezdte kirúgni a kórházigazgatókat, majd Tarlós István ezt leállította (erről itt olvashat). Tarlós akkor közleményben tudatta, hogy egyetlen budapesti kórházigazgatót sem rúgnak ki.

A főpolgármester szerdán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a kórházigazgatók felmentése miatt nem rúgja ki a helyettesét, Szentes Tamást. Az [origo] fővárosi fideszes forrásokból úgy értesült, hogy Szentes Tamás a főnöke tudta nélkül döntött a kirúgásokról (Erről korábbi cikkünkben részeletesen is olvashat). Tarlós pénteken az MTV reggeli műsorában Szentes rutintalanságával indokolta az esetet.