Vágólapra másolva!
Már csak Budaházy György és Sz. Endre van előzetes letartóztatásban a terrorizmus és egyéb bűncselekmények miatt indult büntetőeljárással összefüggésben, miután a bíróság házi őrizetbe helyezte a másodrendű vádlottat - tudta meg a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Ítélőtábla megváltoztatta a Fővárosi Bíróság korábbi határozatát, és házi őrizetbe helyezte a Budaházy György és társai elleni, terrorcselekmény és más bűncselekmény miatt folyó eljárás másodrendű vádlottját, S. Józsefet - értesült a Magyar Nemzet.

A lap emlékeztet arra, hogy a vád szerint Budaházy 2007-ben létrehozta a Hunnia Mozgalom nevű csoportot, hogy parlamenti képviselők elleni támadásokkal befolyásolják az Országgyűlés döntéseit.

A vádirat szerint a csoport több más támadást is elkövetett: Molotov-koktélt dobtak például az SZDSZ XI. kerületi székházára, az MSZP kispesti és kőbányai székházára, vagy a Vörös Csepel nevű, XXI. kerületi szórakozóhelyre. Ők gyújtották fel a vád szerint a XIII. kerületben, a Hollán Ernő utcában található Broadway-jegyiroda kirakatát 2008. április 1-jén, illetve ők dobtak gyújtóbombát Szilvásy György korábbi miniszter lesencefalui házára 2008 szeptemberében. (Az ügyről itt olvashat bővebben.)

Budaházy György és tizenhat társa ellen 2010 szeptemberében emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség terrorcselekmény és más bűncselekmény miatt. Az ügyészség szerint a vádlottak közül 16-an a Budaházy által vezetett bűnszervezet tagjaként követték el.
Az ügy tárgyalása március 2-án kezdődik a Fővárosi Bíróságon.