A Facebookon vár kérdéseket Orbán az országértékeléshez

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor kormányfő a jövő hétfőn mondja el tizenharmadik országértékelő beszédét, amelyhez a Facebook közösségi oldalon vár kérdéseket, észrevételeket. Videoüzenetében Orbán azt mondta, hogy 2011 a megújulás éve lesz, de a világgazdasági válság is tartogat még veszélyeket.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook közösségi oldalon vár kérdéseket, észrevételeket a következő, jövő hétfőre tervezett, úgynevezett országértékelő beszédéhez - jelentette be csütörtökön Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője. Orbán Facebook-oldalán már elérhető egy videó, amelyben arra kéri szimpatizánsait, hogy tegyenek fel kérdéseket, vessenek fel témákat "kérjenek perspektívákat".

Az országértékelő beszédről Orbán azt mondta, hogy nem különösebben szívleli a kifejezést, mert "egy kicsit nagyarcúnak, nagyképűnek" találja. A kormányfő 1999 óta hagyományosan minden év elején értékeli az elmúlt időszak eseményeit (a korábbi beszédekről összeállított képgalériánkat itt nézheti meg). Szerinte ezek a beszédek inkább az ország jövőjéről szóló előadások.

Forrás: Facebook

"2011 Magyarországon a megújulás éve lesz, ami nagyon sok kérdést vet fel" - jelentette ki a videón Orbán, hozzátéve, hogy a körülöttünk lévő világ is joggal vethet fel kérdéseket, hiszen "a világgazdasági válság nem ért véget, számos kihívás ér majd minket, veszélyek, kockázatok fenyegetnek".

A videóhoz csütörtök reggel háromnegyed kilenckor már 55 hozzászólás érkezett. Egy fiatal férfi szerint a kormányfőnek a pályakezdő fiatalokról kellene beszélnie. "Nagyon nehéz nekik, mert nincs munkahely" - írja a hozzászóló. Egy középkorú asszonyt leginkább a svájcifrank-hitele nyomasztja: "ez a fekete felhő egy négytagú család lakótelepi otthona felett tornyosul egyre magasabbra" - írja.

A hozzászólók közt vannak kritikus hangok is: "Például arról [beszélhetne], Kedves Viktor, hogy miért futballstadionokat építünk milliárdokból? Nincs fontosabb helye annak a pénznek?" - írja egy férfi, utalva a debreceni stadion tízmilliárdos állami támogatására. Vannak olyanok is, akik az ellenzéket bírálják: "Miért tűri, hogy a szocialisták mocskolódnak, tömegeket tévesszenek meg, embereket fordítsanak egymás ellen? Gyurcsány Ferenc megbűnhődik-e valaha a 8 év gyötrelmeiért?" - kérdezi egy hozzászóló.