Magyar Nemzet: Zárolták Gál György volt SZDSZ-es politikus ingatlanait

Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet meg nem nevezett forrásból úgy értesült, hogy a bíróság zárolta Gál György volt SZDSZ-es politikus még le nem foglalt vagyonát. Hatvanmillió forint értékű életbiztosítást és két, negyvenmilliót érő adriai nyaralót foglaltak le.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Bíróság két biztosítótársaságnál összesen hat életbiztosítást, valamint két Vis szigeti ingatlant zárolt Gál György egykori SZDSZ-es politikus eddig még nem lefoglalt vagyonából - értesült meg nem nevezett forrásból a Magyra Nemzet. A Hunvald-ügyben bűnszervezetben elkövetett csalással és vesztegetéssel vádolt Gál György életbiztosításainak összértéke eléri a 60 millió forintot, az adriai-tengeri szigeten fellelhető vagyon pedig legalább 40 millió forintra tehető.

A lap úgy tudja, a zár alá vételt a Központi Nyomozó Főügyészség kezdeményezte még december 11-én, miután a biztosítótársaságoknak a pénzmosás elleni törvény előírásai szerint tett bejelentéseiből értesült arról, hogy Gál hozzátartozói egy összegben akarják felvenni a csak később lejáró biztosításaikra eddig befizetett pénzt.

Hunvald György, Gál György és társaik ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség.