Több gyerek megsérült egy iskolai balesetben Budapesten

Vágólapra másolva!
Három gyerek sérült meg egy fővárosi általános iskolában, amikor a tornateremben leszakadt egy elválasztó függöny. A gyerekek agyrázkódást és koponyasérülést szenvedtek, megfigyelésre kórházban tartják őket.
Vágólapra másolva!

Három tíz év körüli gyermeket, két lányt és egy fiút szállítottak az Országos Baleseti Intézetbe a mentők egy budapesti iskolából csütörtökön - közölték az [origo] kérdésére az OMSZ sajtóosztályán. A gyermekek fejsérülést szenvedtek. A kezelőorvosuk elmondta, hogy mindhárman agyrázkódást szenvedtek, és repesztett koponyasérülésük van.

Két gyerekre fokozottan figyelnek az orvosok. Az egyik gyereknek valószínűleg koponyaalapi törése van, a másiknál pedig a nyaki csigolya nyúlványtörését mutatták ki a vizsgálatok.

Papp Péter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese elmondta, hogy a XVIII. kerületi, Vajk utcai Vajk-sziget Általános Iskolában sérültek meg a gyerekek, amikor eddig tisztázatlan okból leszakadt egy elválasztó függöny a tornateremben. A Független Hírügynökség korábban arról számolt be, hogy egy vasszerkezet omlott a gyerekekre.

A rendőrség közölte, hogy foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást, ismeretlen tettes ellen. Az [origo] megkereste a Vajk-sziget Általános Iskolát és az Országos Baleseti Intézetet is, de az iskolában azt mondták, nem nyilatkoznak.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkársága azonnali tájékoztatást kért az esetről az iskola vezetőjétől, valamint fenntartójától. A kerületi polgármester a kerület összes iskolájában műszaki vizsgálatot rendelt el el a csütörtöki baleset után. A kerületben öt iskolában van hasonló tornatermi térelválasztó, amelyeket hétfőig, a vizsgálatok befejezéséig leengedve kell tartani.