Csak jegyzői engedéllyel lehet majd bulikat tartani a szórakozóhelyeken

Vágólapra másolva!
Elfogadta a kormány a szórakozóhelyek biztonságának szigorításáról szóló előterjesztést - írja a Magyar Nemzet. Zenés, táncos rendezvényt mostantól csak előzetes engedéllyel lehet tartani, amelyet az illetékes jegyzőnek kell kiadnia.
Vágólapra másolva!

Szerdán elfogadta a kormány a szórakozóhelyek biztonságáról szóló előterjesztést, amely szerint zenés, táncos rendezvényt csak előzetes jegyzői engedéllyel lehet tartani. A tervek szerint előírnák, hogy 300 fő feletti rendezvényekhez biztonsági tervet kell készíteni - írja a Magyar Nemzet.

14 éven aluliak nem vehetnek részt ilyen rendezvényeken, a 14 és 18 év közöttieket pedig nem engedhetik be részegen a diszkókba, klubokba, és a biztonságiak elkérhetik majd a személyi igazolványukat.

A fiatalkorúak megkülönböztető karszalagot kapnak majd a bejáratnál, így a pultnál nem szolgálják majd ki őket alkohollal. A szabályozás szigorítja a biztonságiakra vonatkozó előírásokat is, valamint kötelezővé teszi, hogy a rendezvényszervezők felelősségbiztosítást kössenek.

A szigorításról azért döntött a kormány, mert január közepén Budapesten, a Nyugati téri West-Balkánban, a diszkóból kiáramló tömegben három lány meghalt. Halálukat a budapesti rendőrfőkapitány közlése szerint fulladás okozta. A történtek miatt a rendőrség nyolc ember ellen indított eljárást halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt.