A stadionokat is ellenőrizték a West-Balkán-tragédia után

Vágólapra másolva!
Stadionokat és más állami tulajdonú sportlétesítményeket is átvizsgáltak a West-Balkán-tragédia után - közölte a Sportért Felelős Államtitkárság. Mostantól a sportingatlanok bérlőit is tájékoztatni kell a maximális befogadóképességről.
Vágólapra másolva!

Felülvizsgálták az állami sportlétesítmények biztonságos működésének feltételeit is a West-Balkánban történt diszkótragédia után. Czene Attila sportért felelős államtitkár arra kérte a Nemzeti Sportközpontok vezetőjét, hogy végezzék el a vizsgálatot, hogy sporteseményeken ne történhessen olyan tragédia, mint január 15-én a Nyugati téri West-Balkánban.

A vizsgálat után új kikötések kerülnek majd a stadionok és más állami tulajdonú sportlétesítmények bérbeadásához kapcsolódó szerződésekbe - közölte a Sportért Felelős Államtitkárság a Kormany.hu-n.

Ezentúl a sportingatlanok bérlőit minden esetben tájékoztatni kell a hely maximális befogadóképességéről, illetve azt is meghatározták, hogy a maximális létszámon felüli beléptetésért az igénybevevő felelős. Az állami sportlétesítményeket igénybe vevő bérlőknek kötelezően be kell majd tartaniuk a tűzvédelmi és menekülési tervet, illetve a menekülési útvonalak leírását.

A szórakozóhelyek biztonságáról kormányhatározat is készül, amelynek előterjesztését szerdán fogadta el a kormány. A szigorításról azért döntöttek, mert január közepén Budapesten, a Nyugati téri West-Balkánban, a diszkóból kiáramló tömegben három lány meghalt. Halálukat a budapesti rendőrfőkapitány közlése szerint fulladás okozta. A történtek miatt a rendőrség nyolc ember ellen indított eljárást halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt.