Válása miatt csökkent Veres János vagyona

Vágólapra másolva!
A vagyonnyilatkozatából derült ki, hogy Veres János egykori pénzügyminiszter elvált korábban szintén képviselősködő feleségétől. A politikus a válás tényét megerősítette a Blikknek, és elmondta, hogy válás az oka a bevallásból is kiolvasható jelentős vagyoncsökkenésnek.
Vágólapra másolva!

Huszonnyolc év házasság után elvált a feleségétől Veres János volt MSZP-s pénzügyminiszter. A Blikk a képviselő vagyonnyilatkozatából derítette ki, hogy a politikus 150 milliót veszített a vagyonából a válás miatt.

Veres János megerősítette az újságnak, hogy megváltozott a családi állapota, és azt is hozzátette, hogy természetesen a vagyont is megosztották, ezért lett jóval kevesebb pénze. A volt feleség, Szabó Éva is a szocialista frakció tagja volt a parlamentben az előző ciklusban.

A korábbi pénzügyminiszter 2010-ben még 16 ingatlanról számolt be a vagyonnyilatkozatában, az idén már csak tízről. A volt nejéhez és a gyermekeihez került egy 200 négyzetméteres nyírbátori családi ház és a felerészben birtokolt debreceni lakás a garázzsal. Így neki a 120 négyzetméteres nyírbátori ház maradt, a felerészben tulajdonolt vásárosnaményi üdülő és az 1998-ban örökölt földek. A 2010-ben még 400 millió forintos megtakarítás 270 milliósra csökkent, és a cégeit is megosztotta egykori párjával.

A 2010-es vagyonnyilatkozat szerint a feleségének a válás előtt már több mint nyolcvanmillió forintja és több ingatlanja volt.

A képviselők vagyonnyilatkozatáról készült összeállításunkat itt olvashatja.