LMP: A hatóságok is vállaljanak felelősséget a szórakozóhelyekért

Vágólapra másolva!
Törvényjavaslatot nyújt be az LMP, hogy biztonságosabbá váljanak a szórakozóhelyek.  A kormány szerdán dönt erről a határozatról.
Vágólapra másolva!

Cake Olivio VI. kerületi önkormányzati képviselő és Vágó Gábor közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a tavaszi parlamenti ciklus kezdetén az LMP javaslatcsomagot nyújt be annak érdekében, hogy biztonságosabbá váljanak a szórakozóhelyek.

A parlamenti képviselő azt mondta, el akarják érni, hogy törvény írja elő, milyen létszámú és képzettségű biztonsági őrségnek kell felügyelnie az egyes szórakozóhelyek biztonságát. Emellett azt szeretnék, ha a jövőben a hatóságok felelősségét is vizsgálni lehetne, ha azok nem teszik meg a megfelelő intézkedéseket.

Vágó Gábor kitért arra is, hogy a szerdai kormányülésen születik döntés a szórakozóhelyek biztonságáról szóló kormányhatározatról. Kijelentette, hogy az eddig kiszivárgott híreket értékelve, az LMP nem találja elégségesnek a tervezett lépéseket. Megjegyezte, hogy véleményük szerint azok nem is a probléma gyökereit igyekeznek megtalálni.

Tállai András belügyi államtitkár korábban azt mondta, készül egy kormányrendelet, amely meghatározza majd a szórakozóhelyek engedélyezési eljárását, például háromszáz főben állapítja meg a tömegrendezvények felső határát, a szabadtéri rendezvények esetében pedig ezer fő lesz a küszöb.