Újabb adóhivatali dolgozók kerültek előzetesbe Székesfehérváron

Vágólapra másolva!
Bűnszervezetben elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények miatt újabb adóhivatalnokokat helyeztek előzetes letartóztatásba Székesfehérváron. Tavaly derült ki, hogy az adóhivatal néhány munkatársa jogtalan előnyért kedvezőbb helyzetbe hozott egyes ügyfeleket; az eljárásnak eddig 26 gyanúsítottja van.
Vágólapra másolva!

Január 25-én hat adóhivatali dolgozót állított elő a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság. Bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntett és más bűncselekményekkel gyanúsítják őket. Egyiküket bűnügyi őrizetbe vették, illetve két, korábban már meggyanúsított hivatali dolgozó őrizetbe vételét is elrendelték - mondta R. Szabó Ágnes, a főkapitányság szóvivője.

A rendőrség indítványára a bíróság az őrizetbe vettek közül két ember előzetes letartóztatását, illetve egyikük házi őrizetét rendelte el - tette hozzá.

A rendőrség tavaly június 16-án, az APEH biztonsági főosztályával együttműködve nyolc személy - hat adóhivatali dolgozó és két vállalkozó - ellen indított büntetőeljárást. Az érintettek közül két adóhivatali dolgozó és egy vállalkozó azóta is előzetes letartóztatásban van. A főkapitányság szóvivője akkor azt mondta, hogy a gyanúsítottak huzamosabb ideje kötelességüket megszegve, jogtalan előnyért kedvezőbb helyzetbe hozták az adózó ügyfeleket az adóigazgatási eljárásokban.

Az ügyben a megyei rendőr-főkapitányságon folyamatban levő eljárással párhuzamosan a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség is nyomozást folytat.