Újabb adóhivatali dolgozók kerültek előzetesbe Székesfehérváron

2011.02.01. 11:01

Bűnszervezetben elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények miatt újabb adóhivatalnokokat helyeztek előzetes letartóztatásba Székesfehérváron. Tavaly derült ki, hogy az adóhivatal néhány munkatársa jogtalan előnyért kedvezőbb helyzetbe hozott egyes ügyfeleket; az eljárásnak eddig 26 gyanúsítottja van.

Január 25-én hat adóhivatali dolgozót állított elő a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság. Bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntett és más bűncselekményekkel gyanúsítják őket. Egyiküket bűnügyi őrizetbe vették, illetve két, korábban már meggyanúsított hivatali dolgozó őrizetbe vételét is elrendelték - mondta R. Szabó Ágnes, a főkapitányság szóvivője.

A rendőrség indítványára a bíróság az őrizetbe vettek közül két ember előzetes letartóztatását, illetve egyikük házi őrizetét rendelte el - tette hozzá.

A rendőrség tavaly június 16-án, az APEH biztonsági főosztályával együttműködve nyolc személy - hat adóhivatali dolgozó és két vállalkozó - ellen indított büntetőeljárást. Az érintettek közül két adóhivatali dolgozó és egy vállalkozó azóta is előzetes letartóztatásban van. A főkapitányság szóvivője akkor azt mondta, hogy a gyanúsítottak huzamosabb ideje kötelességüket megszegve, jogtalan előnyért kedvezőbb helyzetbe hozták az adózó ügyfeleket az adóigazgatási eljárásokban.

Az ügyben a megyei rendőr-főkapitányságon folyamatban levő eljárással párhuzamosan a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség is nyomozást folytat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK