Nem hibázott a kivitelező a pécsi tudásközpontnál a szakértők szerint

Vágólapra másolva!
A szakértői vizsgálat szerint nem a kivitelező hibája, hogy széttört két üvegtábla a pécsi tudásközpont homlokzatán decemberben, és a karácsony előtti csőtörésről sem ők tehetnek - írja az Új Dunántúli Napló.
Vágólapra másolva!

A szállításnál keletkezett repedés vagy gyártási hiba miatt pattant szét két üvegtábla a pécsi tudásközpont homlokzatán decemberben - számol be az Új Dunántúli Napló a szakértői vizsgálat eredményéről.

Egry Dóra, a Pécsi Városfejlesztési Kft. helyettes vezetője elmondta a lapnak, hogy nem lehet a kivitelező cég felelősségét megállapítani, mert a többi üvegburkolatnál nem volt hasonló probléma. Nem volt veszélyhelyzet sem, hiszen a levegőben apró darabokra hullott az üvegtábla.

A vizsgálat szerint a karácsony előtti csőtörés sem a kivitelező hibája, mert az épületfelügyeleti rendszer időben jelezte a problémát, de a felhasználók nem zárták le az érintett részt, egészen addig, amíg a baj be nem következett. Kiderült, hogy a hiba elhárításakor is történtek rossz intézkedések, például a víztömeg elvezetése során.

A szakértői vélemény kitért arra is, hogy nem volt indokolt az intézményt több napig zárva tartani, a tudásközpont már másnap fogadhatta volna a látogatókat.