Magyar Nemzet: A mentősofőrök nagy részének nincs jogosítványa az új autókra

2011.02.01. 6:48

Közbeszerzési eljárás keretében vásárolna új mentőautókat az Országos Mentőszolgálat, de a pályázati paraméterek szerint azok C típusú engedéllyel vezethetők. A mentőszolgálatnál dolgozó sofőrök jelentős részének azonban csak B kategóriás jogosítványa van - írja a keddi Magyar Nemzet.

Új gépkocsik beszerzésére kiírta a közbeszerzési eljárást az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), csakhogy a pályázatban szereplő feltételek alapján várhatóan olyan mentőautók érkeznek majd, amelyek kizárólag C kategóriás jogosítvánnyal vezethetők, a mentőszolgálatnál dolgozó sofőrök jelentős részének azonban csak B kategóriás jogosítványa van - írta keddi számában a Magyar Nemzet.

A mentőszolgálatnál most "dolgoznak a megoldáson" Győrfi Pál szóvivő szavai szerint. Egyelőre felmérik, hány gépkocsivezető rendelkezik C típusú gépjárművezetői engedéllyel. Egy C típusú engedély megszerzésére szolgáló tanfolyam 100-150 ezer forintba kerül.

Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs vezetője közölte, hogy a legmagasabb szintű mentőellátás biztosítására alkalmas járműveket vásárolják. Elmondása szerint először szereznek be az uniós szabványoknak megfelelő, már eleve mentőautónak felszerelt gépkocsikat.