Rablással és zsarolással vádolják Tasnádi Pétert

Vágólapra másolva!
Vádemelési javaslattal zárta le a Nemzeti Nyomozó Iroda a Tasnádi Péter és egyik üzlettársa ellen indított nyomozást. Tasnádit rablással és zsarolással gyanúsítják.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Nyomozó Iroda vádemelési javaslattal zárta le a Tasnádi Péter és üzlettársa, Sz. Tibor ellen indított nyomozást. A Nemzeti Nyomozó Iroda közleménye T. Pétert és Sz. Tibort említ, de mint arról korábban beszámoltunk, Tasnádit és Sz. Tibor nevű társát egy budapesti vendéglőben fogták el tavaly október elején.

A rendőrség akkor közölte, hogy "a két férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2010 áprilisától szeptemberig több alkalommal, különböző sértettekkel szemben, súlyos fenyegetés kilátásba helyezésével pénzt követeltek, illetve tulajdonítottak el". Tasnádi Péter előzetes letartóztatását október 13-án rendelte el a Fővárosi Bíróság, melyet később február 13-ig meghosszabbítottak.

A Nemzeti Nyomozó Iroda hétfői közleménye szerint a nyomozás során kiderült, hogy Tasnádi Péter üzleti partnerének pénzt adott, hogy abból vállalkozását finanszírozza. Később üzlettársa azonban a pénzzel csak részben tudott elszámolni, hiánytalanul nem tudott mindent visszafizetni. Az adós a késedelmet azzal magyarázta, hogy neki is tartoznak. A gyanú szerint Tasnádi Péter ezután megfenyegette adósát, akitől ekkor már a valós tartozásnál lényegesen magasabb összeget követelt, egy esetben pedig erőszakkal szereztek vissza némi készpénzt.

A Nemzeti Nyomozó Iroda Tasnádi Péterrel szemben egy rablás és két zsarolás, társa ellen pedig egy rablás gyanúja miatt nyomozott. A rendőrségi munka a napokban lezárult, a vádemelési javaslatot, és az ügy iratait a VI. és VII. kerületi ügyészségnek már megküldték.

Vesztegetéssel is vádolják

Két héttel ezelőtt a Magyar Hírlap arról számolt be, hogy vesztegetésért is vádat emelt az ügyészség Tasnádi Péter ellen. A vádirat szerint hárommillió forintot fizetett Tasnádi azért, hogy 2006-ban egy igazságügyi elmeszakértő megállapítsa a beszámíthatósági képességének korlátozottságát. Szintén vádat emeltek az igazságügyi elmeszakértő és a közvetítő ügyvéd ellen is.

Tasnádi Pétert az elmúlt években több bűncselekménnyel meggyanúsították, illetve megvádolták. Tavaly májusban a bíróság első fokon hat év börtönbüntetésre ítélte Tasnádi Péter vállalkozót, akit többek közt visszaesőként, felbujtóként elkövetett, két rendbeli emberölés előkészületében és két rendbeli életveszélyt okozó testi sértésben találtak bűnösnek. A bűncselekmények nagy részét, a bíróság szerint a vállalkozó felbujtóként követte el. A férfi ellen folyó maffiaper évek óta húzódott már, de mivel az ügyész és Tasnádi Péter is fellebbezett az ítélet ellen, az ítélet nem jogerős.