Néhány ezer kárbejelentést várnak a biztosítók a hétvégi földrengés után

Vágólapra másolva!
Csaknem 600 kárbejelentés érkezett a két nagy lakásbiztosítóhoz hétfő délig a földrengés által érintett területekről. A biztosítók arra számítanak, hogy a teljes szám néhány ezer lehet.
Vágólapra másolva!

Néhány ezer kárbejelentésre számítanak a magyarországi biztosítók a hétvégi földrengések után, hétfő délig közel hatszáz kárbejelentés érkezett.

Az Aegon becslése szerint saját ügyfelei közül 2-3 ezer ember ingatlanjában keletkezett kár a szombati földrengéskor. A társaság néhány 100 millió forint kárral számol, az ügyfelek becslése szerint az eddig bejelentett 200 kár értéke mintegy 25 millió forint. A károk többségét Komárom-Esztergom és Fejér megyéből jelezték ennél a biztosítónál, komolyabb szerkezeti kár egy épületben sem keletkezett.

Az Allianz ügyfelei - összesen 375-en - falrepedéseket jelentettek, a legtöbb ilyen Oroszlányban és Tatabányán keletkezett, de Budapestről is majdnem ennyi kárbejelentést kapott ez a biztosító.

A Richter-skála szerint 4,7-es erősségú földrengés szombaton 18 óra 41 perckor kezdődött, epicentruma Oroszlánytól néhány kilométerre északra volt. Személyi sérülés nem történt. Magyarországon 1985 óta nem volt ilyen erejű földrengés, akkor Berhidán, a Richter-skála szerint 5-ös volt a rengés mértéke. A földrengés okairól és várható folytatásáról az [origo] Tudomány rovatának cikkében olvashat.