Minden képviselő leadta a vagyonnyilatkozatát

Vágólapra másolva!
Mind a 385 aktív képviselő leadta határidőre - hétfő este 8 óráig - a vagyonnyilatkozatát. Az országgyűlés honlapján február 1-jétől lesznek nyilvánosak a dokumentumok.
Vágólapra másolva!

Valamennyi képviselő vagyonnyilatkozata megérkezett a határidőig - közölte Rubovszky György, a parlament mentelmi bizottságának kereszténydemokrata elnöke.

Délután még 30 nyilatkozat hiányzott a 385-ből. A 386. képviselő egyébként Tarlós István volt, de a főpolgármesteri teendői miatt ő december 3-án lemondott a Fidesz területi listáján szerzett mandátumáról.

Az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény alapján a honatyák minden év január 1-jétől számított harminc napon belül kötelesek nyilatkozatot tenni vagyoni és jövedelmi helyzetükről, illetve gazdasági érdekeltségeikről. A vagyonnyilatkozathoz csatolni kell a közös háztartásban élő házas- vagy élettárs, valamint gyermekek vagyonnyilatkozatait is. Hétfő estig a 2010. december 31-i állapotnak megfelelően kellett nyilatkozni. A vagyonnyilatkozat elmulasztása, illetve határidőn túli leadása esetén a képviselő nem gyakorolhatja jogait, így javadalmazásban sem részesülhet.

A képviselőkön kívül vagyonnyilatkozatot kell tennie az Állami Számvevőszék elnökének, a Legfelsőbb Bíróság elnökének, a Magyar Nemzeti Bank elnökének és alelnökének, a monetáris tanács és a felügyelőbizottság tagjainak, a Médiatanács elnökének és tagjainak, a köztársasági elnöknek, a legfőbb ügyésznek és helyetteseinek, a Gazdasági Versenyhivatal elnökének és elnökhelyettesének, a Gazdasági Versenytanács tagjának, az országgyűlési biztosoknak, a Közbeszerzési Tanács elnökének, alelnökének és tagjának is.