Iszapömlés: százmilliót számláz ki az FKF a kárelhárításért

Vágólapra másolva!
Kiszámlázza a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. az iszapkatasztrófa elhárítása során ténylegesen felmerült költségeit az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak - döntött egyhangúlag a Fővárosi Közgyűlés hétfőn.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Közgyűlés hétfőn elfogadta György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes előterjesztését, hogy az FKF Zrt. számlázza ki az iszapkatasztrófa elhárítása során ténylegesen felmerült költségeit. Ez nettó 82,6 millió forintot, áfával együtt mintegy százmillió forintot tesz ki.

György István szerint nem indokolt, hogy a társaság egyáltalán ne, vagy kedvezményes áron számlázza ki költségeit, ez ugyanis rontaná a társaság eredményét.

Az előterjesztés szerint az FKF Zrt. aktív segítséget nyújtott a katasztrófa elhárításához. A cég a többi között öt nagy teljesítményű mosó-locsoló gépet, meleg vizes mosóval felszerelt kisteherautót, műhelyautót, valamint azokhoz személyzetet biztosított. A gépek november 5-éig több mint 2600 üzemórát teljesítettek - közölte György István.