A Közlekedési Központhoz kerül több fővárosi beruházás

Vágólapra másolva!
A főváros átadja tizennyolc fővárosi közlekedési beruházás menedzselését a Budapesti Közlekedési Központnak, ilyen például a Margit híd felújítása is. Tarlós István szerint hamarosan a 4-es metró is a Közlekedési Központhoz kerülhet.
Vágólapra másolva!

A fővárosi közgyűlés egyhangúlag hozott hétfői döntése alapján a Főpolgármesteri Hivatal 18 közlekedési projektet ad át a Budapesti Közlekedési Központnak (BKK), ilyen például a rákoskeresztúri buszfolyosó kialakítása, a csepeli gerincút, a Margit híd felújítása, a Szentmihályi úti és a régi Budaörsi úti buszsáv, valamint több kerékpárút kialakítása.

A fővárosi közgyűlés hétfői ülésén György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes javasolta, hogy adják át a 18 közlekedésfejlesztési projektet a BKK-nak, mert - mint az előterjesztésben írta - a BKK akkor tudja ellátni feladatait, ha irányítása alatt tartja a Fővárosi Önkormányzatnál folyamatban lévő uniós támogatású közlekedésfejlesztési projektek megvalósítását is.

Tarlós István főpolgármester az előterjesztés vitájában elmondta, régóta azon az állásponton van, hogy a 4-es metrónak "semmi keresnivalója" a BKV-nál, mivel az egy üzemeltető-szolgáltató cég. Mint mondta, az Alstom-szerződés "problémái" nem teszik lehetővé, hogy a projektet most kiemeljék a BKV keretei közül, de - szavai szerint - amint lehet, a beruházást át kell helyezni a BKK-hoz.