Cozma-ügy: a bár jegyszedője már semmire nem emlékszik

Vágólapra másolva!
Tanúvallomásokkal folytatódott a Cozma-ügy tárgyalása, egy fiatal lány arról beszélt, hogy Marian Cozma összeesése előtt egy kopasz férfit látott a sportoló előtt bokszolóállásban. A szórakozóhely jegyszedője viszont nem tanúskodott a bíróság előtt, mert már semmire nem emlékszik.
Vágólapra másolva!

A Cozma-ügy pénteki tárgyalásán a beidézett öt tanú közül ketten jelentek meg. Egy fiatal lány azt mondta a Veszprém Megyei Bíróságon, hogy látta, amint a Patrióta lokál ajtaján valakik kilökdösték Marian Cozmát, miközben a sportoló románul kiabált. A tanú később az ablakból azt látta, hogy az utcán Cozma a kijárattal szemközti falnak dől, előtte pedig egy kopasz férfi bokszolóállásban áll.

A Patrióta lokál jegyszedője semmire nem emlékezett már a történtekből, így a férfi a bíróság előtt nem tudott tanúskodni, azt kérte, hogy olvassák fel a nyomozati vallomását. A férfi rendőrségi vallomása lényegi információval alig szolgált, ő csak azt látta, hogy sokan futnak fölfelé a diszkóból, emlékezett egy "vérző fejű" emberre (ő R. Sándor elsőrendű vádlott volt), de mire kiért az utcára, Marian Cozmát már a földön fekve látta.

A bíróságon megjelent másik tanú csak a diszkóbeli verekedést látta, azt mondta, Cozmával "ordibáltak a cigányok", és többen támadták. A bíróság a Cozma-ügy tárgyalását január 31-én folytatja.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető két sporttását, a szeb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették. Az emberölés ügyében hét ember ellen emeltek vádat.