Cozma-ügy: egy tanú szerint R. Sándor beismerte, hogy ő szúrt

Vágólapra másolva!
Az egyik tanú azt vallotta a Veszprémi Bíróságon, hogy a Cozma-ügy elsőrendű vádlottja, R. Sándor beismerte, hogy leszúrta Marian Cozmát. A tanú szerint a vádlott a gyilkosság után felhívta a testvérét, és azt mondta neki, hogy ő szúrta le a "csíkos pólóst".
Vágólapra másolva!

További tanúvallomások meghallgatásával folytatódott a Cozma-ügy tárgyalása a Veszprémi Bíróságon, kedden. B. Iván Tamás megerősítette a nyomozati szakaszban tett vallomását, amelyben azt állítja, hogy az elsőrendű vádlott, R. Sándor a gyilkosság után felhívta a testvérét, és azt mondta neki, hogy ő szúrta le a "csíkos pólóst". B. Ivánt szembesítette a bíróság R. Jánossal, R. Sándor testvérével. R. János azonban azt mondta, szó nem volt telefonról, a "csíkos pólós" leszúrásáról és nyakelvágásról, azt azonban nem tagadta, hogy a Cozma-gyilkosság után néhány nappal találkozott Enyingen a benzinkútnál B. Iván Tamással.

B. Iván Tamás egyébként a Cozma-ügy garázdasági perének kilencedrendű vádlottja. A benzinkutas találkozásról azt mondta, hogy R. János beszámolt neki a telefonbeszélgetésről, de hozzátette, hogy "erről hallgatni kell, különben következményei lesznek." "János azt mondta, hogy aki beszél, annak elvágja a torkát" - vallotta B. Iván Tamás. R. János erről azt mondta a bíróságon, hogy "mindenki tudja, hogy B. Iván Tamás azért tett a rendőrségen rám terhelő vallomást, hogy kimehessen az előzetesből"

Egy másik tanú, K. Eugén - aki a garázdasági ügy tizedrendű vádlottja - is azt vallotta, hogy R. János közvetlenül a gyilkosság után beszélt telefonon R. Sándorral, majd velük az autóban azt közölte, hogy Sándor azt mondta neki: használta a kést. R. János azt is megjegyezte, hogy "ez a hülye még bele is mondja a telefonba" - olvasható Katona Eugén nyomozati vallomásában, amelyet a bíró ismertetett. K. Eugén a keddi tárgyaláson tagadta a rendőrségen tett vallomását, ugyanis szerinte - ahogy most a bíróságon előadta - R. János azt mondta a kocsiban: megkérdezte Sándort, hogy leszúrtak-e valakit a bár előtt, mert feküdt ott egy véres pólós ember, mire R. Sándor azt válaszolta neki, hogy "lehetséges".

A tárgyalás szerdán újabb tanúk meghallgatásával folytatódik.