Havazás váltotta az esőt a hegyekben

Vágólapra másolva!
A következő egy hétben, így karácsonykor is eshet hó vagy havas eső, de a fagypont feletti nappali hőmérséklet miatt nem várható tartós hóréteg kialakulása.
Vágólapra másolva!

Szombaton hidegfront vonult át az ország felett, eleinte még eső esett, amelyet a hideg levegő beáramlásával a magasabb helyeken fokozatosan havas eső, majd havazás váltott fel - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Üveges Zoltán meteorológus közölte, legfeljebb a hegyekben várható tartósabban megmaradó hó a következő szűk egy hétben, a sík vidékeken továbbra is inkább esőre kell számítani. A délutáni órákban általában fagypont fölött alakul majd a hőmérséklet, emiatt, ha esik is hó, nap közben elolvad. A következő hét első napjaiban mindennap várható - többnyire csak kevés - csapadék. Csütörtökön várható nagyobb mennyiségű csapadék, amely azonban enyhüléssel jön, így arra lehet számítani, hogy ha havazás kezdődik is, az a későbbiekben átmegy esőbe.

A karácsony időjárása is változékony lesz. A meteorológus szerint hóréteg valószínűleg az ünnepek alatt sem tud kialakulni, mivel csak a reggeli órákban lesz fagypont alatt a hőmérséklet, délutánonként inkább olvadás, illetve eső várható.