Átalakul Navracsics minisztériumának gépezete

Vágólapra másolva!
Csere történik a kormányzati háttérszervezet egyik legfontosabb posztján, miután távozik a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium eddigi közigazgatási államtitkára, Gál András Levente. A hétfőn bejelentett döntés értelmében eddigi kabinetfőnöke veszi át a helyét, Gál pedig a jövőben kormánybiztosként csak a nagyobb igazgatási reformokkal fog foglalkozni. A miniszter szerint a csere közvetlenül nem függ össze Gál korábbi fegyelmijével.
Vágólapra másolva!

Távozik a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium eddigi közigazgatási államtitkára, Gál András Levente, aki közigazgatásért felelős kormánybiztosként folytatja a munkáját - jelentette be egy hétfői sajtótájékoztatón a minisztérium vezetője, Navracsics Tibor. A miniszter a döntést azzal indokolta, hogy szükségessé vált a fejlesztés és a működtetés szétválasztása.

Az új közigazgatási államtitkár Bíró Marcell lesz, aki 2010 júliusa óta dolgozik KIM-ben, jelenleg ő Gál András Levente kabinetfőnöke. Gál a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az ő feladata lesz a közigazgatási, önkormányzati és igazságszolgáltatási reform összehangolása, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrehozásával kapcsolatos munka koordinációja. Gál közölte, hogy december elején távozik a mostani tisztségéből.

A sajtótájékoztatón kiosztott háttéranyag szerint továbbra is a közigazgatási államtitkár lesz a KIM hivatali szervének vezetője, hozzá tartoznak a kormányzati tevékenységből adódó feladatok, és ő a kormányzat személyügyi vezetője is. A kormány szervezetén belül így ez az egyik legfontosabb pozíció, a közigazgatási államtitkár ugyanis részt vesz a legfontosabb hivatalos döntésekben.

Navracsics kérdésre válaszolva közölte, a személyi változás közvetlenül nem függ össze azzal, hogy Gál András Levente októberben fegyelmit kapott azért, mert egy rendelet hibásan jelent meg. Navracsics szerint ugyanakkor ez az eset is jelezte, hogy túl vannak terhelve a minisztériumi dolgozók. Hozzátette, hogy már a fegyelmi eljárás előtt dolgoztak azon az átalakításon, amelynek eredménye a mostani személyi döntés.