Vágólapra másolva!
Lemondás, valamint feloszlatás miatt választanak új polgármestereket és képviselő-testületi tagokat az ország öt településén vasárnap. A szavazatokat este hét óráig lehet leadni.
Vágólapra másolva!

A Pest megyei Kóspallagon és Budakalászon, a Veszprém megyei Balatonudvariban, a baranyai Köblényben és a szabolcsi Tiszacsécsén tartanak vasárnap időközi polgármester-, illetve képviselő-választást. A szavazatokat reggel hattól este hét óráig lehet leadni.

Kóspallagon polgármestert választanak, mivel a 730 lakosú község korábbi vezetője augusztusban lemondott tisztségéről. Budakalász 3. számú egyéni választókerületében önkormányzati képviselőt választanak, szintén lemondás miatt, a tisztségre hatan pályáznak.

Balatonudvariban polgármestert és képviselő-testületet választanak. A polgármesteri tisztségért három jelölt indul, míg a négy képviselői helyre tizenketten pályáznak. Azért kell időközi választást tartani, mert a képviselő-testület augusztusban feloszlatta magát.

A Baranya megyei Köblényben szintén polgármestert választanak, mert a 255 lakosú település korábbi vezetője egészségi okokra hivatkozva augusztus végén lemondott. A 280 lakosú Tiszacsécse község polgármestere családi okokra hivatkozva szeptemberben jelentette be lemondását, a helyéért vasárnap hárman indulnak.