Nitrogénszállító kamion ütközött egy autóval a 8-as úton

Vágólapra másolva!
Egy ember meghalt, kettő megsérült, amikor egy nitrogént szállító kamion ütközött egy személyautóval a 8-as úton. A kamion tartálya nem sérült, a mentés idejére lezárták az érintett útszakaszt.
Vágólapra másolva!

Nitrogénszállító kamion ütközött össze egy személyautóval a 8-as főúton Tüskevár és Karakószörcsök között a 108-as kilométerszelvénynél, az ütközés következtében a személyautó vezetője életét vesztette - közölte Bakos György, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelem szóvivője pénteken az [origo]-val. Bakos György szerint a személyautó utasa és a kamion sofőrje megsérült, de első látásra nem tűntek súlyosnak a sérüléseik.

Bakos azt mondta, a kamion a baleset miatt az árokba borult, de a tartály nem sérült meg, a helyszínen elvégzett mérések alapján nem került nitrogén a szabadba. Bakos szerint nem is okozott volna különösebb kárt a szabadba kerülő nitrogén, mert nem reakcióképes. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a személyautó eddig tisztázatlan körülmények között tért át az út menetirány szerinti bal oldalára, ahol ütközött az ellenkező irányba haladó tartálykocsival. Az utat a helyszínelés idejére teljesen lezárták.