Nem tartja magát bűnösnek Újbuda hivatali visszaéléssel vádolt volt vezetője

Vágólapra másolva!
Az új eljárási szabályok alapján kiemelt ügyként megkezdődött a Molnár Gyula volt újbudai polgármester és Lakos Imre volt alpolgármester ellen hivatali visszaélés miatt indított büntetőper. A tárgyalás kezdetén mindketten azt mondták, hogy nem tartják magukat bűnösnek.
Vágólapra másolva!

Megkezdődött kedden a Fővárosi Bíróságon Molnár Gyula volt újbudai szocialista polgármester és Lakos Imre volt szabad demokrata alpolgármester hivatali visszaélés miatt indult büntetőpere.

A Központi Nyomozó Főügyészség a két politikust - akik akkor országgyűlési képviselők is voltak - és egy ügyvédet amiatt vádolta meg, mert egy önkormányzati ingatlan pályáztatás, nyilvános versenyeztetés nélkül került magáncég tulajdonába. A bíró a tárgyalás elején felhívta a figyelmet arra, hogy az új eljárási szabályok alapján kiemelt ügyről van szó. Molnár Gyula és Lakos Imre a bíróságon egyaránt azt mondta, hogy nem tartja magát bűnösnek.

Forrás: MTI/Mohai Balázs
Molnár Gyula és Lakos Imre beszélget a Fővárosi Bíróságon

A Kopaszi-gát fejlesztése ügyében 2006-ban indított nyomozást a Fővárosi Főügyészség, és 2007-ben "leválasztották" róla a mostani vád szerinti ügyet. Az érintett Duna-parti terület melletti volt önkormányzati ingatlan ügyében az a vád ellenük, hogy egy cégnek, hatalmukkal visszaélve, előnyt szereztek, vagyis közreműködésükkel az Öböl XI. Kft. szerezhette meg azt a Dombóvári és a Budafoki út sarkán levő ingatlant, amelynek a környékén elhelyezkedő területek már a társaság birtokában voltak.