Direkt kézimunkázott az ülésteremben az LMP-s képviselő

Vágólapra másolva!
Fél oldalas bejegyzésben reagált a Facebookon az LMP-s Kaufer Virág arra a vitára, amelyet az váltott ki, hogy a képviselő egy sapkát kötött a szakképzési törvény parlamenti vitája alatt múlt héten. A politikus bevallása szerint szándékosan, figyelemfelkeltő céllal kézimunkázott, a tevékenységben ugyanis nem lát több kivetnivalót, mint amikor valaki káromkodik vagy képviselőtársát sértegeti az ülésteremben.
Vágólapra másolva!

Illik-e kötni a parlamentben? - címmel tett közzé bejegyzést Facebook oldalán Kaufer Virág, az LMP képviselője, arra reagálva, hogy a közösségi oldalon vita indult egy a Bors című bulvárlapban közölt fényképről, amelyen a politikus a padja alatt sapkát kötött egy parlamenti vita alatt az ülésteremben.

"Elsőként szeretném leszögezni, hogy nem "suttyomban" tettem. Hogyan is lehetne a magyar parlamentben - ahol egyfolytában kamerák rögzítik az eseményeket - titokban csinálni valamit?" - vezette fel mondandóját a politikus, aki állítása ennek teljes tudatában kézimunkázott a szakképzési törvény vitája alatt és kifejezetten bízott benne, hogy valaki le fogja fényképezni.

"Az ilyen mesterségeknek helye van a nemzet házában, sokkal inkább mint bulvárlapoknak vagy a Ház vezetősége által jóváhagyott férfimagazinoknak." - írja a bejegyzésben Kaufer, hozzátéve, hogy a figyelem megosztása neki - nőként - nem jelent problémát.

A felvetődött kérdésre, hogy illik-e kötni a parlamentben, a képviselő visszakérdez: "illik-e káromkodni, egymást sértegetni, nyíltan hazudozni a nemzet házában? Erkölcsös-e a törvénykezést a közérdek figyelembe vétele helyett a saját magánügyleteink bonyolítására felhasználni? Saját pártunk propagandájaként társadalmi csoportok ellen uszítani? Nőket, nálunk idősebbeket sértegetni csak azért, mert a másik pártot képviseli? Illik-e nagy ívben lesajnálni, hogy mit mond az ellenzék, mert már úgyis eldöntöttük, hogy mit teszünk azzal a hatalmas, vérbő kétharmadunkkal? Aki azt hiszi, hogy ezeknél a gyakran előforduló tetteknél a kézimunkázás nagyobb bűn a nemzet házában, az nagyon el van tévedve" - érvel a kézimunka létjogosultsága mellett az LMP képviselője, hangsúlyozva, hogy "az álviták alatt" szerinte éppúgy lehet kötni, mint amikor a kereskedelmi tévék előre megrendezett valóságshow-it nézi valaki "élőben".

"Nos, hát én ellenzékiként, nőként és demokrataként ezért kötöttem a parlamentben." - zárja sorait Kaufer Virág.